3 tips till en mer hälsosam livsstil

1. Hitta en träningsform som du tycker är rolig!
– Om träningen är rolig kommer du troligtvis träna oftare, träna hårdare och framförallt kommer du HA KUL! Vet du inte vad du tycker är roligt? Testa något du aldrig gjort förut! Det finns otroligt många träningsformer som är både roliga och fysiskt ansträngande. Ta med dig en vän om det känns läskigt att testa nya saker. Du har ingenting att förlora!

38817138_983869038462608_8563500575826640896_n


2. Hitta en kombination mellan att 
äta god och nyttig mat.
– 
En av många fördelar med träna är att man kan äta mer och oftare. Välj bra råvaror, kombinera med en god proteinkälla, lite grönt och kanske lite sås. Är du en person som lagar matlådor? Försök få dem att även se goda ut och krydda maten med goda kryddor. Vi äter inte bara med smaken, utan även via synen och lukten. Min hälsosamma favoritmat just nu är Sötpotatis, ägg och avokadosallad (se bild). Det ska vara gott och roligt att äta nyttigt!

37577016_960116424171203_9216321684829634560_n

3. Unna dig godsaker på helgerna/när det passar! 

– Tränar man och äter hälsosamt så både kan man, och förtjänar man att unna sig godsaker. Jag brukar säga att ”man måste tillåta sig själv att äta onyttigt för att orka äta nyttigt resten av tiden”.

Hur och när man unnar sig är helt olika från person till person; sällan och mycket, ofta och lite, det finns oändligt med variationer. För mig funkar min kropp bäst av att få unna sig på helgerna och hålla det mer rent under veckodagarna. Lär känna din kropp och vad som funkar för dig!

Lycka till med din mer hälsosamma livsstil!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s