TIPS: självförtroende på gymmet

Lika viktigt som jag tycker det är att prata om självförtroende, tycker jag också det är att prata om att vara osäker. Kan vi komma på vad det är som får oss att bli osäkra, går det också oftast att komma på ett sätt för att vi ska bli mer självsäkra i den situationen. I det här inlägget kommer jag framförallt prata om osäkerhet på gymmet och hur du kan göra för att bli mer självsäker.

STEG 1: Innan du läser vidare skulle jag vilja att du skriver ner eller tänker på en eller flera situationer som får dig att känna dig osäker på gymmet. Det kan till exempel vara att du tränar med en viss person eller att du ha på dig sig ett visst klädesplagg. Fundera också på VARFÖR du tror att du blir osäker i den situationen.

STEG 2: Fundera nu på hur du tror du skulle kunna bli mer självsäker i den situationen. Finns det något som du skulle kunna göra annorlunda, lägga till eller hoppa över som gör att din självsäkerhet ökar? Om detta är svårt kan det ibland hjälpa att blunda och visualisera sig situationen och försöka förändra den i tankarna. 

För att ni ska få lite hjälp på traven har jag listat fem saker som förhoppningsvis kommer få er att känna er mer självsäker på gymmet.

5 tips till att bli mer självsäker på gymmet

1. Planera träningspasset i förväg – Har du en plan på vad du ska göra när du kommer till gymmet minskar risken att behöva känna sig vilsen på gymmet för att man inte vet vad man ska göra. Jag föredrar att skriva upp allting i anteckningar på telefonen, men en träningsdagbok eller anteckningsblock funkar lika bra de med. 

2. Ha på dig kläder som du trivs i – Om du känner dig bekväm och snygg i det du har på dig kommer det märkas på dig och ditt självförtroende. Med tanke på alla speglar som de flesta gym är utrustade med så slipper man också störa sig på att tröjan sitter fel eller liknande.

3. Fixa en bra spellista – Försök lista ut vad för typ av musik som får dig att känna dig lite extra självsäker. Jag föredrar kvinnliga artister såsom Beyonce, Ariana Grande, Meghan Trainer m.m. Denna spellista tränar jag ofta till –> WORK THAT BODY!

4. Träna med en kompis – Det kan dock vara viktigt att tänka på vem man tränar med. Fundera över vilken person som du känner dig trygg med. Många brukar känna sig mer säkra om de tränar tillsammans med någon som är mer erfaren än de själva eftersom de då kan ta kommandot lite, men det finns inget rätt eller fel, lär känna dig själv och vem du fungerar bäst med.

5. Våga utmana dig själv! – Kanske är du redan bekväm på gymmet, men ändå känner att vissa situationer gör dig nervös eller osäker. Jag kan till exempel bli nervös om jag tränar på ett nytt gym eller om jag ska testa en ny övning. Men för att utvecklas, behöver jag utmana mig själv till att göra sådant som gör mig nervös. Jag behöver gå utanför min trygghetszon och sakta men säkert blir jag mer trygg i det jag gör. Jag upplever däremot att det hjälper om jag följer punkt 1-4 och samtidigt försöker peppa mig själv mentalt. 

Träning ska vara kul, eller hur? Låt inte hjärnspöken förstöra din träning!

Se även: TIPS: Självförtroende och Självkänsla

LYCKA TILL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s