SMARTA MÅL

Har du ett mål med träningen? GRATTIS, då är du en bra bit på vägen! Om inte, fundera varför du tränar: Varför går du till gymmet? Vad vill du uppnå med tiden du lägger ner på gymmet?

När du har kommit fram till ditt mål finns det ett verktyg man kan använda sig av för att försäkra sig om att det är en rimlig målsättning – SMART 🎯

Specifikt – Målet ska vara tydligt så du vet vad du vill uppnå, Specifikt: ”jag vill kunna komma i mina favoritjeans igen”, eller ”jag vill klara göra 5 pull ups”. Ospecifikt: ”jag vill bli smalare”, eller ”jag vill bli starkare”

Mätbart – Målet ska gå att mäta. Mätbart: ”Jag vill gå ner 5 kg” eller ”jag vill klara 100 kg i marklyft”. Omätbart: ”Jag vil gå ner i vikt”, eller ”jag vill bli starkare i marklyft”

Accepterat – Målet ska vara accepterat av dig själv. Det kan också hjälpa om familj, vänner accepterar och förstår vad du kommer behöva göra för att nå dina mål. Accepterat: Du förstår och accepterar vad du vill uppnå och vad du kommer behöva för att uppnå målet. Oaccepterat: Du har en negativ inställning till arbetet du behöva lägga ner för att nå målet.

Realistiskt – Målet ska vara rimligt och anpassat efter dina förutsättningar. Realistiskt: ”Jag vill gå upp 1 kg muskelmassa på 2 månader”. Orealistiskt: ”Jag vill gå upp 10 kg muskler på 2 månader.”

Tidsbestämt – Målet ska ha en tydlig deadline för när du vill ha uppnått målet. Tidsbestämt: ”Jag vill slå mitt personbästa i knäböj innan den 1 mars 2017”. Ej tidsbestämt: ”Jag vill slå mitt personbästa i knäböj”.

När du har satt ditt mål kan det vara till hjälp att sätta upp delmål för att få målet att kännas mer realistiskt. Gör en plan, fokusera på vägen mot målet och det långsiktiga målet kommer inte längre kännas lika långt bort.

Hoppas ni känner er lite klokare på målsättningar och att ni nu sätter upp fantastiska mål som tar er närmare era drömmar! LYCKA TILL 🙌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s