Ställer du orimligt höga krav på dig själv?

Okej, kan vi alla ta en minut och fundera lite över vilka krav vi sätter på oss själva?🤯

Är det något jag är bra på så är det att ställa orimligt höga krav på mig själv. Jag har alltid en fullbokad kalender och skulle det finnas en lucka ser jag till att fylla den. Tidigare i veckan insåg jag att jag hade tänkt att jag skulle både handla, laga matlådor och jobba på 1,5 timme. Är det rimligt? NEJ! jag insåg då att det var dags att stanna upp och faktiskt fundera över vilka krav jag ställer på mig själv.

Jag mindes då att jag har lyssnat på en podd som tipsat om en övning för att få mer pespektiv på vardagen och jag tänkte därför att jag skulle dela med mig av den till er för jag antar att det är fler än jag som har problem med detta.

1. Skriv ner alla aktiviteter/saker du vill hinna med varje vecka samt hur lång tid det tar. Jag vill exempelvis sova 7 timmar/natt, träna minst 5 timmar/vecka och därefter jobbar jag minst 3 timmar/vecka med mitt företag m.m.

2. Försök sedan att pussla ihop detta i en kalender och se hur många timmar du får över.

På så vis får vi en överblick över de vi vill hinna med och vad som faktiskt är rimligt att hinna med. Jag kan erkänna att jag kan räkna de timmarna jag fick kvar på en hand, och då är inte vila/tid för att göra ”ingenting” medräknad. Rimligt? Hållbart? NEJ!

Känner du igen dig skulle jag verkligen rekommendera dig att göra denna övning. Nu börjar vi ställa rimliga krav på oss själva💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s